Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Kaspar Hauser - Jeder für sich und Gott gegen alle

Kaspar Hauser - Jeder für sich und Gott gegen alle

Herzogs interpretatie van het ware en mysterieuze verhaal van Kaspar Hauser, een jongeman die in 1828 plotseling in Neurenberg verschijnt. Hij is nauwelijks in staat te spreken of lopen, maar draagt wel een bijbel en een anonieme brief bij zich. 

Kaspar Hauser - Jeder für sich und Gott gegen alle
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Op een dag wordt in een van de straten van Nürnberg een jongeman gevonden, gestoken in lompen, die niet kan spreken of lezen. In zijn hand een brief met zijn naam, Kaspar Hauser. Kaspar wordt als freak tentoongesteld in het circus – in 1828 gaat men niet zachtzinnig om met mensen die afwijken van de norm -, totdat de geleerden zich over de jongen buigen. Ze willen de mens in de natuurstaat bestuderen: heeft hij een godsbegrip? Moreel besef? En hoe snel kun je iemand die in een kelder is gehouden, gevoed door een man met een masker voor, socialiseren? 

Werner ontving maar liefst drie prijzen op het filmfestival van Cannes voor zijn interpretatie van het ware en mysterieuze Kaspar Hauer-verhaal. Eigenzinnig is Werner Herzog altijd geweest. Voor de rol van de zeventienjarige Kaspar Hauser – het ‘enfant sauvage’ dat niet kan spreken – koos hij de 41-jarige Berlijnse straatzanger Bruno S. 

Te zien op donderdag 29 juni. Onderdeel van het Werner Herzog - The Ecstatic Truth programma.

Genre
Drama/biografisch
Herkomst
Duitsland (1974)
Gesproken taal
Duits
Regie
Werner Herzog
Met
Brigitte Mira, Bruno S., Walter Ladengast
Duur
110 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?