Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Killers of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon

Aan het begin van de twintigste eeuw vonden de inwoners van de Osage Nation olie op hun grondgebied. Op misdadige wijze werd deze rijkdom hen afhandig gemaakt door witte profiteurs. Meeslepende verfilming van het gelijknamige boek van David Grann door de oude meester Martin Scorsese, met Leonardo DiCaprio in één van de hoofdrollen. 

Killers of the Flower Moon
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Aan het begin van de twintigste eeuw wordt er olie gevonden op het grondgebied van de inwoners van de Osage Nation, die daardoor in een klap het rijkste volk ter wereld zijn. Ze kopen auto’s, bouwen grote huizen en laten hun kinderen studeren aan Europese universiteiten. Dat nodigt nietsontziende witte profiteurs uit om hen door manipulatie, intimidatie en zelfs moord zoveel mogelijk geld afhandig te maken. Als het dodental blijft oplopen komt de zaak bij de recent opgerichte FBI terecht, die de zaak volledig verknoeit. Tot de jonge FBI-directeur J. Edgar Hoover de hulp inroept van Ranger Tom White om de zaak op te lossen. White stelt een undercoverteam samen dat een gruwelijk complot op het spoor komt. 

In 2017 publiceerde onderzoeksjournalist David Grann het boek ‘Killers of the Flower Moon’, over de gruweldaden waar de Osage het slachtoffer van werden. De oude meester Martin Scorsese ('The Irishman'), ‘The Wolf of Wall Street’) verfilmde het boek aan de hand van de onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart, een van de bendeleden, en de Osage-vrouw Mollie Kyle, vertolkt door Leonardo DiCaprio ('Titanic') en Lily Gladstone ('Certain Women') ‘Killers of the Flower Moon’ is een op feiten gebaseerde meeslepende misdaadsaga annex western en een bijzonder liefdesverhaal in één. Critici beschouwen de film als één van de beste van Scorsese ooit.

Genre
Drama
Herkomst
VS (2023)
Gesproken taal
Engels, Sioux
Regie
Martin Scorsese
Met
Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro
Duur
206 minuten (excl. pauze)
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?