Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Killing of a Sacred Deer

The Killing of a Sacred Deer

In deze beklemmende psychologische thriller wordt het perfecte leven van de succesvolle chirurg Steven Murphy (Colin Farrell) verstoord wanneer hij contact onderhoudt met de mysterieuze tiener Martin (Barry Keoghan). 

The Killing of a Sacred Deer
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

In deze beklemmende psychologische thriller wordt het perfecte leven van een succesvolle chirurg, Steven Murphy (Colin Farrell) verstoord wanneer hij contact onderhoudt met de mysterieuze tiener Martin (Barry Keoghan). Wat begint als een onschuldige relatie, verandert snel in een onheilspellend spel van schuld en wraak, waarbij Steven’s leven op zijn kop komt te staan door chantage en manipulatie. Door meesterlijk gebruik van suspense en morele ambiguïteit houdt Lanthimos je 121 minuten op het puntje van je stoel.

Deze herinterpretatie van de Griekse mythe ‘Iphigenia’ dwingt de kijker na te denken over thema’s als schuld, wraak, en ethische dilemma’s. Is wraak ooit gerechtvaardigd? Hoe ver gaan we om degenen van wie we houden te beschermen? Dit moreel ontwrichtende maar ook zeer intrigerende verhaal sleepte de prijs voor Beste Script in de wacht op het Filmfestival van Cannes in 2017. 

Onderdeel van ‘Yorgos Lanthimos: weird again!’, een retrospectief waarin we films van de Griekse meester opnieuw vertonen vanwege de release van zijn nieuwe drieluik ‘Kinds of Kindness'. 

Herkomst
Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Ierland
Regie
Yorgos Lanthimos
Met
Nicole Kidman, Colin Farrell, Barry Keoghan
Duur
121 minuten

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?