Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Kinds of Kindness

Kinds of Kindness

In dit drieluik verkent de absurdistische grootmeester Yorgos Lanthimos ('Poor Things') welke offers er gemaakt moeten worden in onze queeste naar de waarheid, erkenning of spirituele verlichting. Met o.a. Emma Stone, Jesse Plemons en Willem Dafoe. 

Kinds of Kindness
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Vier maanden nadat Yorgos Lanthimos’ film ‘Poor Things’ drie Oscars won is hij terug met een nieuwe film: ‘Kinds of Kindness’. In dit drieluik volgen we een gehoorzame man die tot het uiterste gaat in ruil voor liefde en materiële beloning, een politieagent die achterdochtig wordt als zijn vermiste vrouw terugkeert en niet dezelfde persoon lijkt, en een vrouw die een vrouw zoekt met een speciale gave in opdracht van een sekte. De gemene deler in de film is voornamelijk het verkennen van de offers die gemaakt worden in onze queeste naar de waarheid, erkenning of spirituele verlichting.

Emma Stone (‘La La Land’), Willem Dafoe (‘The Lighthouse’) en Margaret Qualley uit ‘Poor Things’ spelen in elk van deze delen verschillende rollen. Maar Lanthimos voegt ook nieuwe steracteurs toe aan zijn ensemble, zoals Jesse Plemons (‘Killers of the Flower Moon’), Joe Alwyn (‘Stars at Noon’) en Hong Chau (‘The Menu’).  

De Griekse filmmaker en -schrijver Yorgos Lanthimos brak internationaal door met ‘Dogtooth’, een bizarre film waarin twee ouders hun kinderen afsluiten voor de rest van de wereld en hen op een zeer excentrieke wijze opvoedt. Zijn daaropvolgende Engelstalige films ‘The Lobster’, ‘The Killing of a Sacred Deer’ en ‘The Favourite’ - allen verontrustend en eigenzinnig op een manier dat alleen Lanthimos dat kan – werden evenzeer vol lof ontvangen door critici. In ‘Poor Things’ mixt Lanthimos elementen uit zijn voorgaande films samen tot een prachtig meesterwerk, dat niet voor niks de Gouden Leeuw won op het Festival van Venetië in 2023. 

‘Kinds of Kindness’ combineert de absurde, vervreemdende vertelling van ‘Dogtooth’ en ‘The Lobster’ met de waanzinnige big budget cinematografie van ‘Poor Things’. We gaan terug naar Lanthimos’ absurdistische kern en we smullen ervan.

Vanwege deze nieuwe release vertonen we oude klassiekers van Lanthimos opnieuw. Bekijk alle films in het retrospectief ‘Yorgos Lanthimos: weird again!’.

 

Genre
Komedie/Drama
Herkomst
Ierland, Verenigd Koninkrijk (2024)
Gesproken taal
Engels
Regie
Yorgos Lanthimos
Met
Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe
Duur
164 minuten (excl. pauze)
Kijkwijzer

Trailer

"Yorgos Lanthimos vergroot onze relaties heerlijk plagerig uit tot absurdistische fabels"

De Volkskrant

"Misbruikers en misbruikten genieten van hun rollen in Yorgos Lanthimos’ ‘Kinds of Kindness’"

NRC

"Absurdistisch, droogkomisch en choquerend tegelijk, en daarmee een terugkeer naar het eerdere werk van regisseur Lanthimos. "

VPRO Cinema

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?