Zoekfunctie Filmhuis Bussum
La ragazza del futuro

La ragazza del futuro

De Siciliaanse Lia gaat vriendschappelijk om met Lorenzo, de zoon van de burgemeester, totdat hij haar misbruikt. Met steun van haar familie verzet ze zich tegen de traditie dat ze met haar verkrachter moet trouwen om haar eer te redden. Stijlvol drama in de allerbeste Italiaanse filmtraditie.

La ragazza del futuro
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Sicilië, 1965. Lia, een levenslustige jonge vrouw, woont met haar ouders in een Siciliaans dorpje. Ze gaat vriendschappelijk om met Lorenzo, de zoon van de burgemeester. Op een avond verkracht hij haar. Volgens de eeuwenoude traditie moet zij nu wel met hem trouwen om haar eer te redden. Dat is buiten Lia gerekend, want ondanks intimidatie en geweld gaat ze met steun van haar familie naar de rechtbank. Zal ze het redden tegen de machtige familie met banden met politiek, kerk en justitie?

‘La ragazza del futuro’ is een bijzonder stijlvol en vaardig in elkaar gezet drama in de allerbeste Italiaanse filmtraditie. De vragen over moed, verzet tegen groepsdruk en vrouwenrechten maken van deze film een universele en nog steeds actuele vertelling. Dit speelfilmdebuut van Marta Savina is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van Franca Viola. Dankzij haar jarenlange strijd paste Italië uiteindelijk in 1981 de beruchte wet aan waarbij een verkrachter vrijuit ging wanneer hij trouwde met zijn slachtoffer.

Te zien vanaf 22 juni. Kaarten zijn al te koop!

Genre
Drama
Herkomst
Italië (2022)
Gesproken taal
Italiaans
Regie
Marta Savina
Met
Fabrizio Ferracane, Claudia Gusmano, Manuela Ventura, Francesco Colella
Duur
96 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?