Zoekfunctie Filmhuis Bussum
La syndicaliste

La syndicaliste

Op feiten gebaseerde politieke thriller over een vrouw, die het als klokkenluider opneemt tegen de machtige nucleaire industrie in Frankrijk. Met een sterke hoofdrol van Isabelle Huppert ('Elle', ‘L’Avenir', ‘Souvenir’). 

La syndicaliste
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Wanneer vakbondsafgevaardigde Maureen Kearney als klokkenluider een dubieuze deal met China onthult, brengt ze de Franse nucleaire industrie aan het wankelen. Als ze op een dag thuis het slachtoffer wordt van een gewelddadige overval, haalt dat haar leven volledig overhoop. Terwijl het politieonderzoek in volle gang is, ontstaan er twijfels over de exacte gang van zaken en wordt Maureen zelf in diskrediet gebracht. 

‘La Syndicaliste’ is gebaseerd op waargebeurde feiten, zoals beschreven in het gelijknamige boek van de journaliste Caroline Michel-Aguirre. Het is zonder meer onthutsend om te zien aan welke bedreigingen en risico’s een vrouw, die het in haar eentje tegen de machtigen opneemt, wordt blootgesteld. De film doet denken aan Amerikaanse politieke thrillers uit de jaren zeventig zoals ‘All the Presidents Men’. Met een sterke hoofdrol van Isabelle Huppert ('Elle, ‘L’Avenir', ‘Souvenir’).  

Te zien vanaf 18 mei, premièrekaarten zijn al te koop. 

Genre
Drama
Herkomst
Frankrijk (2022)
Gesproken taal
Frans
Regie
Jean-Paul Salomé
Met
Isabelle Huppert, Alexandra Maria Lara, Marina Foïs
Duur
112 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?