Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Las Bestias

Las Bestias

Een Frans echtpaar verhuist naar een dorp in Galicië, om daar omringd door de natuur een nieuw bestaan op te bouwen. Hun komst stuit op verzet bij een aantal lokale inwoners, waarbij met name de broers Xan en Lorenzo geen enkel middel schuwen om het echtpaar te verjagen. Een zinderende Spaanse thriller.

Las Bestias
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Antoine en zijn vrouw Olga verhuizen naar een dorp in Galicië, de noordwestelijke regio van Spanje, om er een biologische boerderij te runnen en er hun band met de natuur te versterken. Hoewel het Franse echtpaar haar best doet te integreren in de gemeenschap, blijft de plaatselijke bevolking hen zien als indringers. Hun verzet tegen een windmolenpark zet de verhoudingen op scherp. De broers Xan en Lorenzo steken hun vijandige houding niet onder stoelen of banken en deinzen nergens voor terug in hun pogingen weg te jagen. Antoine en Olga houden echter voet bij stuk, waarna de situatie volledig uit de hand dreigt te lopen. 

‘Las Bestias’ is een zinderende Spaanse thriller van de Oscargenomineerde regisseur Rodrigo Sorogoyen, die zich laat bekijken als een hedendaagse western. Sorogoyon beeldt de klassieke tegenstellingen tussen ‘import’ en locals en tussen progressiviteit en behoudzucht op een originele manier uit. Met Denis Ménochet (‘Peter Von Kant’) en Marina Foïs (‘Le Grand Bain’).

Genre
Thriller
Herkomst
Spanje, Frankrijk
Gesproken taal
Spaans, Frans, Galicisch
Regie
Rodrigo Sorogoyen
Met
Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera
Duur
137 minuten
Kijkwijzer

Trailer