Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Last Dance

Last Dance

Germain geniet volop van zijn pensioen wanneer hij op 75-jarige leeftijd plots weduwnaar wordt. Al dansend leert hij te rouwen, maar daar durft hij zijn familie niets over te zeggen.

 

 

Last Dance
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Germain en zijn vrouw zijn al jaren gelukkig getrouwd. Germain is 75 en geniet volop van zijn pensioen, zijn vrouw werkt als amateur-danseres mee aan de nieuwe productie van een hedendaagse dansgroep. Wanneer zij volkomen onverwacht sterft, is Germain overdonderd en in de rouw. Zijn goedbedoelende naasten schieten direct in de regelstand en voor hij het weet, wordt Germain van alle kanten bestookt met belafspraken en bezoekjes, met maaltijden en huishoudelijke ondersteuning. Germain heeft echter andere prioriteiten: zijn vrouw en hij hebben elkaar ooit iets beloofd, en daardoor belandt Germain in de dansgroep van zijn vrouw. Al dansend leert hij te rouwen, een proces waarvan zijn geliefden pas laat op de hoogte raken. 

Het warme verhaal is fictie, maar La Ribot, de leider van de dansgroep is dat allerminst. Marie José Ribot (Madrid, 1962) is danseres, choreograaf en beeldend kunstenaar. Haar projecten zijn gebaseerd op beweging, het lichaam en haar eigen danservaringen. Hoofdrolspeler François Berléand is o.a. bekend uit de Franse succesfilm ‘Les Choristes’ (2004).

Te zien vanaf 30 maart.  Premièrekaarten zijn al te koop.

Genre
Drama
Herkomst
Zwitserland, België
Regie
Delphine Lehericey
Duur
84 minuten
Kijkwijzer
Alle leeftijden

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?