Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Big Lebowski

The Big Lebowski

‘The Dude’ Jeffrey Lebowski, doet niets liever dan in badjas rondhangen en af en toe een potje bowlen met zijn maatjes Donny en Walter. Als op een dag zijn vloerkleed wordt ondergepiest door twee bandieten die The Dude verwarren met een naamgenoot, begint een onwaarschijnlijk avontuur.

The Big Lebowski
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Eye Filmmuseum wijdt komende zomer een uitgebreid retrospectief aan Joel en Ethan Coen, de bekendste en meest geliefde buitenbeentjes van Hollywood, en wij haken daar graag bij aan. In juli en augustus vertonen we vier hoogtepunten uit hun oeuvre in het retrospectief ‘The Coen brothers in focus’. Verheug je op hun speelfilmdebuut ‘Blood Simple’, dat dit jaar zijn veertigjarig jubileum viert, ‘Fargo’, ‘The Big Lebowski’ en ‘No Country for Old Men’.

‘The Dude’ Jeffrey Lebowski doet niets liever dan in badjas rondhangen en af en toe een potje bowlen met zijn maatjes Donny en Walter. Als op een dag zijn vloerkleed wordt ondergepiest door twee bandieten die The Dude verwarren met een naamgenoot, begint een onwaarschijnlijk avontuur waarbij diverse miljonairsvrouwen, een pornobaron en drie Duitse nihilisten betrokken zijn. De cultfilm ‘The Big Lebowski’ laveert tussen komedie en misdaadfilm en bevat vele legendarische scènes en oneliners. 

Herkomst
Verenigde Staten (1998)
Regie
Ethan Coen, Joel Coen
Met
Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore
Duur
117 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?