Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Les Cyclades

Les Cyclades

Als tieners waren Blandine en Magalie onafscheidelijk. De jaren gingen voorbij en ze verloren elkaar uit het oog. Als hun paden elkaar weer kruisen, besluiten ze samen de reis te maken waarvan ze altijd gedroomd hebben, naar een Grieks eiland.  

 

Les Cyclades
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Blandine is onlangs gescheiden en haar enige zoon gaat het huis uit. Ze weet niet goed wat ze verder met haar leven moet. Maar dan duikt plots haar uitbundige en onbevreesde schoolvriendin Magalie op. Zij haalt Blandine over om nu eindelijk de trip te maken waarvan ze als tieners al droomden. Naar Amorgos, het prachtige Griekse eiland waar hun favoriete film, Luc Bessons ‘Le grand blue’, werd opgenomen. Eenmaal op hun bestemming ontdekken ze echter dat ze wel heel verschillende ideeën hebben, zowel over vakantie vieren als over het leven.

Laure Calamy verschijnt dit jaar regelmatig in Filmhuis Bussum. Ze schitterde in ‘À plein temps’ en ‘Annie Colère’. Kirstin Scott Thomas is bij de filmliefhebbers bekend van ‘Four Weddings and a Funeral’ en ‘Haar Naam was Sarah’. 

Te zien vanaf 29 juni. We organiseren ook een ontbijtfilm bij deze film!

Genre
Komedie
Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Frans
Regie
Marc Fitoussi
Met
Laure Calamy, Olivia Côte, Kristin Scott Thomas, Dimitris Panos Koronis
Duur
110 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?