Zoekfunctie Filmhuis Bussum
L'Immensità

L'Immensità

Penélope Cruz doet het in het Italiaans: ze is Clara, een diva à la Sophia Loren in het Rome van de jaren zeventig. Maar een liefdeloos huwelijk houdt deze ravissante moeder van drie gevangen. Flamboyant, Almodovariaans familiedrama over anders zijn. 

L'Immensità
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

In het Rome van de jaren zeventig zijn nieuwe buurten in aanbouw, zijn tv-programma’s nog in stemmig zwart-wit en staan de sociale verhoudingen in Italië op een kantelpunt. Clara en Felice zijn net met hun drie kinderen naar een nieuw appartement verhuisd. Hun huwelijk is voorbij, maar scheiden is niet bespreekbaar. 

Radeloos vindt Clara haar toevlucht in de hechte band die ze heeft met haar drie kinderen. Adriana, haar oudste, is de meest oplettende getuige van Clara's stemmingen en de toenemende spanningen tussen haar ouders. Adriana worstelt met haar identiteit, en in haar hardnekkige streven om iedereen ervan te overtuigen dat ze een jongen is, wordt het toch al broze evenwicht binnen het gezin tot een breekpunt gebracht. 

‘L’Immensita' bevat een reeks wervelende muzikale scènes, waarin Penélope Cruz, die een bijzonder geschakeerde moederrol neerzet, zich van haar meest glamoureuze kant laat zien. De cinematografie van dit flamboyante, Almodovariaanse familiedrama is ook bijzonder knap. De decors, architectuur, het meubilair, de rekwisieten en kledij: alles ademt de ‘seventies’.

Genre
Drama
Herkomst
Italië, Frankrijk
Gesproken taal
Italiaans
Regie
Emanuele Crialese
Met
Penélope Cruz, Luana Giuliani, Vincenzo Amato, Aurora Quattrocchi
Duur
99 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?