Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Fantastische filmmakers: Ken Loach

Fantastische filmmakers: Ken Loach

In de lezingenreeks ‘Fantastische filmmakers’ komen iconische regisseurs aan bod die blijvende impact hebben gehad op de filmwereld. Tijdens deze lezing staat Ken Loach ('I, Daniel Blake', ‘The Old Oak’) centraal, de maatschappijkritische meester van het sociale drama. 

Fantastische filmmakers: Ken Loach
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Dit voorjaar organiseren we in de bovenzaal een reeks filmlezingen met drie beeldbepalende regisseurs uit verschillende generaties in de spotlights: Stanley Kubrick, Ken Loach en Greta Gerwig. In deze reeks verkent filmwetenschapper Constant Hoogenbosch het oeuvre van deze cineasten aan de hand van veel achtergrondinformatie en verschillende filmfragmenten. Good artists copy, great artists steal: door wie zijn deze filmmakers beïnvloed en welke impact hebben ze op het huidige filmlandschap? Vooral geïnteresseerd in een van de regisseurs? De lezingen zijn ook los te bezoeken. 

Lezing 2: Ken Loach  
donderdag 14 maart, 20.00 – 22.00 uur

Maatschappijkritisch en vol socialistische idealen heeft Ken Loach oog voor misstanden in de Britse samenleving en richt zijn camera op de worstelingen van de gewone man. Met de films ‘I, Daniel Blake' en ‘Sorry We Missed You’ en het zeer recente ‘The Old Oak’ openbaart Loach zich als het geweten van de Britse samenleving.

Over de docent
Drs. Constant Hoogenbosch studeerde Cultuur- en Mentaliteitsgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen met bijvakken Kunstgeschiedenis, Filosofie, Sociologie en Culturele Antropologie. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de film- en mediawereld zette Hoogenbosch in 2000 zijn eigen mediabedrijf Movie Machine op. Vanuit Movie Machine werkt hij samen met filmhuizen, culturele centra, bedrijven en onderwijsinstellingen waar hij doceert over uiteenlopende onderwerpen uit de film- en mediawereld. Hoogenbosch is tevens werkzaam als docent Filmgeschiedenis aan het Rijn IJssel College in Arnhem.

Kosten
De hele reeks kost € 48,00, Vrienden betalen € 42,00 en Cinevillers € 15,00. De lezingen zijn ook los te bezoeken. Een kaartje voor een losse avond kost € 19,00, Vrienden betalen € 17,00 en Cinevillers € 5,50. Aanmelden voor de hele reeks kan door (voor 4 maart) te mailen naar filmcursus@filmhuisbussum.nl onder vermelding van je naam, telefoonnummer en of je Vriend of Cineviller bent. 

 

Regie
Constant Hoogenbosch
Duur
120 minuten

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?