Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Previously Unreleased: Mal Viver

Previously Unreleased: Mal Viver

Drie generaties moeders en dochters runnen gezamenlijk een klein luxehotel en proberen het van de ondergang te redden. Een ernstig verstoorde moeder-dochterverhouding staat dit streven danig in de weg. Winnaar van de Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn. 

Previously Unreleased: Mal Viver
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Als kind kwam hij er met zijn ouders; als volwassene keerde regisseur João Canijo er terug. Een hotel nabij het Portugese Oporto waar hij het benauwende verhaal situeerde van drie generaties moeders en dochters die elkaar het bloed onder de nagels vandaan halen. Wie dacht dat het Overlook Hotel uit Stanley Kubricks ‘The Shining’ het summum van boosaardigheid vertegenwoordigde, heeft nog niet ingecheckt in het Portugese hotel uit ‘Mal Viver’. Overigens zijn het hier door en door menselijke - en geen bovennatuurlijke - zaken die een verblijf tot een hel maken. In dit op zichzelf staande deel van een tweeluik maken we kennis met eigenares Sara, haar dochter Piedade en kleindochter Salomé, en met Piedades zus Raquel en manusje van alles Angela. Centraal staat een ernstig verstoorde moeder-dochterverhouding die als een virus van generatie op generatie lijkt overgesprongen.

‘Mal Viver’ was de Portugese inzending voor de Oscars en won de Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn. Regisseur Joao Canijo werd eerder al veelvuldig bekroond, onder andere voor zijn films ‘É o Amor’ en ‘Sangue do Meu Sangue’.

Onderdeel van Previously Unreleased, een landelijk filmprogramma van Eye Filmmuseum. Dit programma bevat films die wel te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Ten onrechte, vinden zowel Eye als wij, en daarom kun je deze zomer van 27 juni tot en met 3 september in Filmhuis Bussum elke week genieten van zo’n Previously Unreleased-juweeltje. 

Genre
Drama
Herkomst
Portugal, Frankrijk
Gesproken taal
Portugees
Regie
João Canijo
Duur
127 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?