Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Mascarade

Mascarade

Intriges en oplichterij aan de Franse Rivièra, waar ex-danser Adrien onderhouden wordt door voormalig filmster Martha, maar verliefd wordt op de aantrekkelijke oplichtster Margot en met haar probeert om zakenman Simon zijn fortuin af te troggelen. Het tempo is hoog en de locaties oogstrelend. 

Mascarade
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Nadat zijn danscarrière tot een onfortuinlijk einde is gekomen door een motorongeluk, brengt Adrien zijn tijd door aan de Franse Rivièra waar hij wordt onderhouden door voormalig filmster Martha. Zijn leven neemt een wending wanneer hij de aantrekkelijke oplichtster Margot ontmoet. Samen bedenken ze een plan om huisvader/zakenman Simon zijn fortuin af te troggelen. Topkok Giulia, een ex-geliefde van Adrien die door een groep makelaars uit haar vijfsterrenrestaurant is gewerkt, staat het duo bij met advies. 

Het tempo is hoog en de locaties oogstrelend, en veteranen Isabelle Adjani en François Cluzet ('Intouchables') spelen geweldige bijrollen als de beoogde melkkoetjes van Margot en Adrien. Dat de zaken er anders voor komen te staan dan laatstgenoemden aanvankelijk dachten, is inherent aan het oplichtersgenre, maar: houdt Adrien Martha eigenlijk wel voor de gek? Is Simons huwelijk toch standvastiger dan gedacht? En dat Margot en Adrien van de kruimels van de superrijken afhankelijk zijn, is duidelijk, maar zijn Martha en Simon werkelijk beter af? Wie houdt wie hier nou eigenlijk voor de gek?

Genre
Komedie/Romantiek/misdaad
Herkomst
Frankrijk (2022)
Gesproken taal
Frans
Regie
Nicolas Bedos
Met
Pierre Niney, Isabelle Adjani, François Cluzet, Marine Vacth
Duur
135 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?