Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Medusa Deluxe

Medusa Deluxe

Tijdens een regionale kapperswedstrijd wordt een van de deelnemers dood aangetroffen. De gruwelijke vondst leidt tot een golf van intriges, roddels en verdeeldheid onder de aanwezige kappers en modellen. Wat volgt is een bedwelmende komedie-thriller, waarin de camera oog heeft voor de vele spiegels, de felle tinten en de extravagante kapsels die strijden om de winst. 

Medusa Deluxe
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Tijdens een regionale kapperswedstrijd wordt een van de deelnemers dood aangetroffen. De gruwelijke vondst leidt tot een golf van intriges en verdeeldheid onder de aanwezige kappers, modellen en hun gezelschap. Ze wisselen theorieën, beledigingen en roddels uit in een fluorescerende waas van haarlak en stoom, gebracht met explosieve openhartigheid en aanstekelijke hilariteit.

De inzet is hoog en de kapsels nog hoger in dit gedurfde speelfilmdebuut van schrijver-regisseur Thomas Hardiman, dat deels geïnspireerd is door Hardimans eigen ervaringen als kapper. Het uitbundige moordmysterie is prachtig gefilmd door cameraman ‘extraordinaire’ Robbie Ryan ‘The Favourite’, ‘American Honey’ die zijn camera, schijnbaar in één take, soepel door de doolhofgangen van de evenementenhal laat zweven en daarbij oog heeft voor de vele spiegels, de felle tinten en de extravagante kapsels die strijden om de winst. De energieke hoofdrolspelers halen alles uit de kast en spuwen constant geweldige, bijtende dialogen, terwijl Hardiman hun extreme karakters vrolijk vervlecht met verschillende verhaallijnen, waardoor je tot het eind blijft gissen. 

Te zien vanaf 12 oktober. Premièrekaarten zijn al te koop.

Genre
Thriller
Herkomst
Verenigd Koninkrijk (2022)
Gesproken taal
Engels
Regie
Tom Hardiman
Met
Darrell D'Silva, Anita-Joy Uwajeh, Debris Stevenson
Duur
101 minuten

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?