Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Melk

Melk

Nadat hun baby doodgeboren is, keren Robin en haar vriend Jonas verslagen terug naar huis. Terwijl ze proberen te begrijpen wat er is gebeurd, beginnen Robins borsten melk aan te maken. Ze hoopt de melk te doneren, maar dit blijkt moeilijker dan verwacht. Frieda Barnhard ('Kiddo') speelt een prachtige hoofdrol in Stefanie Kolks frisse en eigenzinnige film.

Melk
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Als hun baby doodgeboren wordt, keren Robin en haar vriend Jonas verslagen terug naar huis. Enkele dagen later beginnen Robins borsten melk aan te maken. Terwijl geen van beiden uitdrukking kan geven aan hun immense verdriet, blijft ze kolven. De tijd verstrijkt en de koelkast vult zich met tientallen flesjes. Langzaam maar zeker verandert Robins voorzichtige nieuwsgierigheid naar het doneren van haar melk in een compromisloze, bijna obsessieve onverzettelijkheid.

In haar aangrijpende speelfilmdebuut benadert filmmaker Stefanie Kolk het concept rouw niet met dramatische muziek of zwaarmoedige dialoog, maar in zijn meest rauwe en natuurlijke vorm. Het met stilte doordrongen resultaat is indrukwekkend. Frieda Barnhard (‘Kiddo’) geeft op schitterende, ingetogen wijze invulling aan de rol van Robin. Ze belichaamt de complexe band tussen moeder en kind, de diepe melancholie van het verlies en Robins bedachtzaamheid voortreffelijk. Met camerawerk van Emo Weemhoff, mooi in zijn eenvoud, volgen we het gevoelige verhaal over de weg voorwaarts, langs alle subtiele nuances van verlies. Daarmee getuigt de film ‘Melk’ van Stefanie Kolks frisse en scherpzinnige cinematografische visie.

 

Genre
Drama
Herkomst
Nederland (2023)
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Stefanie Kolk
Met
Frieda Barnhard, Aleksej Ovsiannikov
Duur
96 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?