Zoekfunctie Filmhuis Bussum
M'n Beessie en Ik

M'n Beessie en Ik

Een tragikomische documentaire over de onafscheidelijke band tussen huisdieren en hun baasjes. Kan een varken, naakte kat, dansende hond, spirituele naaktslak of Insta-kat de gaten in het bestaan van zijn baasje vullen? Dierendag-must-see van documentairemaker Johan Kramer (‘Keeper’). 

M'n Beessie en Ik
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Wie zelf geen huisdier(en) heeft begrijpt er vaak niets van: de onafscheidelijke band tussen huisdieren en hun baasjes. In ‘M’n Beessie en ik’ verkent Johan Kramer in een lichtvoetige zoektocht de betekenis van liefde tussen mens en dier, en raakt daar voorzichtig aan thema’s als eenzaamheid, troost en verlies. Zijn intieme benadering levert een aantal hartverwarmende en soms absurdistische taferelen op. Ontmoet huisvarken Frans, die keer op keer weer in en uit de achterbak springt naar een mooie uitlaatplek, een kapper met een huis vol naaktkatten, een kampioen dog-dancing, een spirituele naaktslak en een wereldberoemde Instagram-kat. 

‘M’n Beessie en ik’ speelt op subtiele wijze met de grenzen van vriendschap, wederzijdse afhankelijkheid en het concept van egalitarisme binnen mens-dier relaties. Wie heeft wie nu precies nodig? Johan Kramer brengt net als in zijn vorige film (‘Keeper’) een visuele ode aan het doorsnee Nederlandse landschap en haar huishoudens. Terwijl we de beestjes horen smakken, snuffelen en knorren gaan we mee in hun beleving, die versterkt wordt door de speciaal gecomponeerde muziek per dier. Van bombastische varkenstrompetten naar alien-achtige hypnotische slakkenambient, de sfeer wordt op feilloze wijze gevangen. Voor iedereen die Dierendag niet ongemerkt voorbij wil laten gaan.

Genre
Documentaire
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Johan Kramer
Duur
76 minuten
Kijkwijzer

Trailer