Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Monk and the Gun

The Monk and the Gun

Het Koninkrijk Bhutan, 2006. Het land bereidt zich voor op de overgang naar een democratie. Maar gaat dat bijdragen aan het geluk van zijn inwoners? Geestige satire over een van de gelukkigste landen ter wereld. 

The Monk and the Gun
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Het is 2006. Het Koninkrijk Bhutan is zich aan het voorbereiden op de overgang naar een democratie. Televisie en internet doen hun intrede. De bevolking is niet direct overtuigd van de voordelen van deze moderniteiten. Intussen geeft een oude lama de jonge monnik Tashi de opdracht om wapens aan te schaffen en is de Amerikaan Ron Coleman op zoek naar een antiek geweer voor een verzamelaar. 

‘The Monk and the Gun’ is een geestige satire over de veronderstelde voordelen van een democratie naar Amerikaans model, in een land waar het bruto nationaal geluk belangrijker is dan het bruto nationaal product. Tegelijkertijd krijgen we een goed beeld van de unieke cultuur van Bhutan en van het prachtige landschap. De film viel regelmatig in de prijzen op de kleinere filmfestivals. Van de regisseur van 'Lunana, A Yak in the Classroom' dat zich ook in Bhutan afspeelt.

Genre
Drama
Herkomst
Bhutan (2023)
Gesproken taal
Dzongkha, Engels
Regie
Pawo Choyning Dorji
Met
Tandin Wangchuk, Deki lhamo, Harry Einhorn
Duur
107 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?