Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Mrs. Harris Goes to Paris

Mrs. Harris Goes to Paris

Het betoverende verhaal van een ogenschijnlijk gewone Britse huishoudster wier droom om een couture-jurk van Christian Dior te bezitten, leidt tot een bijzonder avontuur in Parijs. Met in de hoofdrol Lesley Manville (‘Phantom Thread’) en bijrollen voor onder meer Isabelle Huppert (‘Elle’, ‘Souvenir’) en Lambert Wilson (‘Bendetta’, ‘Au Bout Des Doigts’).

Mrs. Harris Goes to Paris
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

In het na-oorlogse Londen verdient Ada Harris de kost als hulp in de huishouding. Ze leidt een eenzaam leven sinds haar geliefde in de oorlog vermist is geraakt, maar is pragmatisch en zit niet bij de pakken neer. Als ze bij een van haar werkhuizen een betoverend mooie jurk van Dior ziet hangen, laat haar nuchterheid haar in de steek: ze krijgt hem niet uit haar gedachten. Als je zo’n jurk bezit, dat moet je leven toch ten goede veranderen? Door nog harder en meer te werken en te sparen wat ze kan, heeft ze uiteindelijk voldoende geld om naar Parijs te reizen om haar droom te verwezenlijken. Bij het couturehuis Dior wordt ze echter argwanend bejegend door de arrogante bedrijfsleidster. Maar Ada laat zich niet wegsturen. Haar onwankelbare vertrouwen dat het haar gaat lukken een couturejurk te bemachtigen, blijft door anderen in en rond het huis Dior niet onopgemerkt en verandert inderdaad het leven, en niet alleen dat van haarzelf.

RegisseurAnthony Fabian baseerde het script van zijn film op Paul Gallico’s roman ‘Mrs. ’Arris Goes to Paris’ en vertaalt het in dit hedendaags sprookje over het najagen van je dromen, het belang van vriendschap en wat het oplevert als je jezelf niet verloochent. Met in de hoofdrol Lesley Manville (‘Phantom Thread’) en bijrollen voor onder meer Isabelle Huppert (‘Elle’, ‘Souvenir’) en Lambert Wilson (‘Bendetta’, ‘Au Bout Des Doigts’).

Genre
Drama
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Regie
Anthony Fabian
Met
Lesley Manville, Isabelle Huppert, Christian McKay, Jason Isaacs, Anna Chancellor, Rose Williams, Alba Baptista
Duur
115 minuten
Kijkwijzer

Trailer