Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Mulholland Drive

Mulholland Drive

Een mooie jonge actrice (Naomi Watts) arriveert in Hollywood en treft in haar appartement een jonge vrouw zonder geheugen maar met een tas vol geld. Samen gaan ze op zoek naar haar identiteit en de waarheid, waarbij ze in steeds vervreemdender situaties belanden. 

Mulholland Drive
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

De naïeve Betty Elms is een jonge Canadese die in het zonnige Hollywood haar grote droom wil waarmaken: actrice worden. Plotseling verschijnt er een vrouw bij haar appartement die een ernstig auto-ongeluk heeft gehad. De vrouw is in shock en heeft geheugenverlies – en een tas vol geld. Betty besluit haar te helpen haar identiteit te achterhalen. De twee vrouwen komen steeds dichter bij elkaar en bij de waarheid, als het verhaal plots een wending neemt.

De tot dan toe tamelijk onbekende soapactrice Naomi Watts kreeg veel lof (en prijzen) voor haar rol als de keurige en wat naïeve Betty, hoofdrolspeelster in een verhaal dat vreemder en vreemder wordt: identiteiten worden verwisseld, dromen blijken werkelijkheid en andersom en dit alles begeleid door de omineuze muziek van componist Angelo Badalamenti. David Lynch' mix van film-noir-in-kleur, romantisch misdaadverhaal en Brechtiaanse verkenning van Verfremdung, seks en suspense won onder meer de prijs voor Beste Regie in Cannes.

Te zien op 28 december 2022. Kaarten zijn al te koop! 

Herkomst
VS
Gesproken taal
Engels
Regie
David Lynch
Met
Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux
Duur
147 minuten (exclusief pauze)
Kijkwijzer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?