Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Munch

Munch

Meeslepend en caleidoscopisch portret van de Noorse schilder Edvard Munch, wereldberoemd door zijn iconische werk ‘De Schreeuw’. Munch had vele kanten: vrijdenker, seksuele avonturier, genie, droogstoppel en nog veel meer, die zullen allemaal voorbij komen. 

Munch
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

We volgen Edvard Munch, de expressionistische Noorse schilder, wereldberoemd geworden door zijn iconische werk ‘De Schreeuw’ in verschillende periodes in zijn leven. Van ambitieuze non-conformistische twintiger naar gedesillusioneerde dertiger, afgewezen door de gevestigde kunstwereld. En van psychiatrisch patiënt rond zijn veertigste tot strijdbare tachtiger die zijn werk uit handen van de nazi’s probeert te redden.

‘Munch’ is geen traditionele biopic. De Noorse filmmaker Henrik Martin Dahlsbakken schetst een meeslepend, eigenzinnig en caleidoscopisch beeld van een man die vele kanten had: vrijdenker, seksuele avonturier, genie, droogstoppel en nog veel meer. Om die reden laat Dahlbakken Munch door verschillende acteurs spelen en plaatst hij hem in verschillende perioden.

Genre
biografisch/Drama
Herkomst
Noorwegen (2023)
Regie
Henrik Martin Dahlsbakken
Met
Alfred Ekker Strande, Mattis Herman Nyquist, Ola G. Furuseth, Anne Krigsvoll
Duur
101 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?