Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Napoleon: In the Name of Art

Napoleon: In the Name of Art

Een reis, in gezelschap van Jeremy Irons en internationale kunsthistorici, langs de kunstschatten die Napoleon Bonaparte tijdens zijn wereldwijde veroveringen wist te ‘vergaren’. 

Napoleon: In the Name of Art
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Napoleon Bonaparte (1769-1821) begreep al op jonge leeftijd de waarde van kunst en was geboeid door de schoonheid ervan. Zijn wereldwijde veroveringen gingen dan ook altijd gepaard met het vergaren, bestuderen, conserveren en in kaart brengen van kunst. Hij bracht kunstwerken van over de hele wereld naar Frankrijk vanuit zijn overtuiging dat cultuur en kunst voor iedereen toegankelijk moesten zijn. 

De complexe relatie tussen Napoleon en kunst heeft vele tegenstrijdige verschijningsvormen. Hij gebruikte kunst en cultuur om zichzelf te legitimeren als erfgenaam van de klassieke wereld, als een instrument voor de esthetische, morele en burgerlijke opvoeding van burgers, maar kunst was ook propaganda en oorlogsbuit voor het revolutionaire Frankrijk. 

Oscarwinnaar Jeremy Irons neemt ons, in gezelschap van de beste internationale kunsthistorici, mee van de Brera Academie en de Dom in Milaan, naar het Louvre in Parijs, op een tour langs een aantal door Napoleon ‘vergaarde’ kunstschatten.

Genre
Documentaire
Herkomst
Italië
Gesproken taal
Engels
Regie
Giovanni Piscaglia
Met
Jeremy Irons
Duur
101 minuten
Kijkwijzer

Trailer