Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Narcosis

Narcosis

Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. ‘Narcosis’ wordt namens Nederland ingezonden voor de Oscars in de categorie International Feature Film.

Narcosis
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel (Thekla Reuten) de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin steeds uit elkaar groeit. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen.

‘Narcosis’ is de debuutfilm van Martijn de Jong, en wordt namens Nederland ingezonden voor de Oscars in de categorie International Feature Film. De film werd door een selectiecommissie gekozen uit elf inzendingen.

Genre
Drama
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Martijn de Jong
Met
Thekla Reuten, Fedja van Huêt, Sepp Ritsema, Lola van Zoggel
Duur
111 minuten
Kijkwijzer

Trailer