Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The New Boy

The New Boy

Wanneer een negenjarige naamloze Aboriginal-weesjongen in het holst van de nacht aankomt bij een afgelegen klooster, komt hij onder de zorg van zuster Eileen. Deze ‘New Boy’ beschikt over buitengewone gaven die veel raakvlakken hebben met het christendom.

The New Boy
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Het is midden in de Tweede Wereldoorlog. In het holst van de nacht wordt een naamloze Aboriginal-jongen afgeleverd bij een afgelegen klooster in de Australische outback. Deze opvangplek voor verlaten kinderen wordt geleid door de zorgzame zuster Eileen, die geduldig is met de jongens die onder haar hoede vallen, maar ook vastberaden is in haar missie hen tot het christendom te bekeren. 

De net gearriveerde ‘New Boy’, zoals hij genoemd wordt, spreekt geen Engels en verzet zich tegen de gewoontes en regels van het klooster, maar hij lijkt wel te reageren op de religieuze gebruiken van Eileen. Wanneer er een prachtig gesneden kruisbeeld in het klooster geplaatst wordt, aanschouwt hij dit met de grootste bewondering. De jongen blijkt over buitengewone krachten te beschikken, vergelijkbaar met die van Eileens uitverkoren redder – krachten die zouden kunnen verdwijnen wanneer Eileen niet inziet hoe christelijke en inheemse overtuigingen in harmonie naast elkaar kunnen bestaan. 

Schrijver en regisseur Warwick Thornton (‘Sweet Country’, ‘Samson & Delilah’ ) werd zelf op 11-jarige leeftijd naar een afgelegen zendingsschool gestuurd die gerund werd door Benedictijner monniken in West-Australië. Hij zegt dat de film gaat over de "de kost van overleving" en het uitwissen van inheemse culturen. Tweevoudig Oscar-winnaar Cate Blanchett vertolkt de hoofdrol als de rebelse zuster Eileen en is ook de producent van de film.

Te zien vanaf 18 juli.

Genre
Drama
Herkomst
Australië (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Warwick Thornton
Met
Cate Blanchett, Aswan Reid, Deborah Mailman, Wayne Blair
Duur
96 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?