Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Nice Ladies

Nice Ladies

Documentaire over een hecht Oekraïens cheerleaderteam van 50-plussers uit Kharkiv, dat door de Russische invasie uit elkaar splijt. De Oekraïense filmmaakster Mariia Ponomora, die al tien jaar in Nederland woont, vertelt het verhaal van deze vrouwen, een verhaal van verdriet, maar ook van hoop. 

Nice Ladies
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Sveta Stopina maakt deel uit van de Nice Ladies, een Oekraïens cheerleaderteam van vijftigplussers uit Kharkiv. Met veel plezier en een opmerkelijke lenigheid beoefenen de vrouwen hun sport, waarbij er tegelijkertijd een sterke vriendschapsband ontstaat. Na de inval van de Russen komen de vrouwen voor een onmogelijke keuze te staan: blijven of vluchten. Sveta besluit voor het laatste en vertrekt samen met haar familie naar Nederland, terwijl teamaanvoerder Valia Onysjtsjenko en coach Nadia Avdasiova achterblijven in de stad die vaak het doelwit is van Russische bombardementen. De oorlog heeft het team uit elkaar gerukt.

Filmmaakster Mariia Ponomarova, geboren in Kyiv, maar bijna tien jaar woonachtig in Nederland, vertelt in deze documentaire het verhaal van deze drie vrouwen. Het is een verhaal van verdriet en pijn, maar ook van hoop – de hoop dat het contact niet verloren gaat en de band hersteld kan worden. 

Eenmalig te zien op donderdag 13 juni om 18.45 uur. 

Genre
Documentaire
Herkomst
Nederland, Oekraïne (2023)
Gesproken taal
Oekraïens
Regie
Mariia Ponomarova
Duur
92 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?