Zoekfunctie Filmhuis Bussum
No Country for Old Men

No Country for Old Men

Deze typische Coen-versie van een western is tevens een melancholische bespiegeling op mores en generatieverschillen en op de rol van toeval en het lot. De film sleepte vier Oscars in de wacht en Javier Bardem speelt een onvergetelijke rol als ijzingwekkende psychopaat. 

No Country for Old Men
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Eye Filmmuseum wijdt komende zomer een uitgebreid retrospectief aan Joel en Ethan Coen, de bekendste en meest geliefde buitenbeentjes van Hollywood, en wij haken daar graag bij aan. In juli en augustus vertonen we vier hoogtepunten uit hun oeuvre in het retrospectief ‘The Coen brothers in focus’. Verheug je op hun speelfilmdebuut ‘Blood Simple’, dat dit jaar zijn veertigjarig jubileum viert, ‘Fargo’, ‘The Big Lebowski’ en ‘No Country for Old Men’.

Llewelyn Moss stuit tijdens het jagen vlak bij de Rio Grande op enkele lijken, flink wat heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar; overblijfselen van een mislukte drugsdeal. Moss besluit de koffer met geld mee te nemen. Maar in no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de ‘rechtmatige’ eigenaar, daarbij een indrukwekkend spoor van lijken nalatend. Ze worden op de voet gevolgd door de bedaarde sheriff Tom Bell, die het allemaal probeert te bevatten en graag filosofisch getinte levenswijsheden te berde brengt. 

Deze typische Coen-versie van een western is tevens een melancholische bespiegeling op mores en generatieverschillen en op de rol van toeval en het lot. ‘No Country for Old Men’ sleepte vier Oscars in de wacht en Javier Bardem speelt een onvergetelijke rol als ijzingwekkende psychopaat. 

Let op: deze film is Engels gesproken en niet ondertiteld. 

Herkomst
Verenigde Staten (2007)
Gesproken taal
Engels gesproken, niet ondertiteld
Regie
Ethan Coen, Joel Coen
Met
Josh Brolin, Tommy Lee Jones, Javier Bardem
Duur
122 minuten

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?