Zoekfunctie Filmhuis Bussum
No Dogs or Italians Allowed

No Dogs or Italians Allowed

Grootmoeder Cesira belandt op de berg door haar liefde voor Luigi, een van de elf kinderen uit de Ughetto familie. Kleinzoon Alain Ughetto wordt animator en filmmaker en brengt in deze originele en persoonlijke stopmotionfilm een warme, humorvolle ode aan zijn Italiaanse familie.

No Dogs or Italians Allowed
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Grootmoeder Cesira belandt op de berg door haar liefde voor Luigi, een van de elf kinderen uit de Ughetto familie. Grond is er schaars en het eten dus ook. Luigi en zijn broers vertrekken dus elke winter naar Frankrijk en Zwitserland, om daar het zware werk te doen. Er worden kinderen geboren, nieuwe liefdes gevierd, huizen gebouwd en ondertussen droomt iedereen van een beter bestaan. 

De ambachtelijke vaardigheden van de grootvader worden doorgegeven aan zijn kleinzoon: die wordt geen boer of bouwvakker maar animator. Filmmaker Alain Ughetto combineert poëzie en realisme in een originele en persoonlijke animatiestijl, en tekent zo een warme, humorvolle ode aan zijn Italiaanse familie. Op zeer inventieve en onderhoudende wijze presenteert hij een tedere familiekroniek, in een arbeidsintensieve stopmotion-animatie, met behulp van poppen en vaak verrassende, dagelijkse voorwerpen. En omdat het verhaal grotendeels leunt op handwerk, zijn ook de handen van de filmmaker soms te zien in het decor, vooral in interacties met zijn oma Cesira.

Te zien vanaf 18 mei. 

Genre
Drama/Animatie
Herkomst
Frankrijk, Italië
Gesproken taal
Frans, Italiaans
Regie
Alain Ughetto
Met
Ariane Ascaride
Duur
70 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?