Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Nostalgia

Nostalgia

Na veertig jaar in het buitenland te hebben gewoond, keert zakenman Felice, gespeeld door karakteracteur Pierfrancesco Favino ('Gli Anni Più Belli'), terug naar zijn geboorteplaats Napels en zijn jeugdvriend Oreste, inmiddels een gevreesde maffiabaas. Verleden en heden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in deze Italiaanse Oscar-inzending waarin het lijkt alsof je zelf door de Napolitaanse straten dwaalt.

Nostalgia
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Wanneer zakenman Felice Lasco terugkeert naar zijn geboorteplaats Napels om zijn bejaarde en doodzieke moeder te bezoeken, herontdekt hij de stad die is gevuld met eigen regels en gewoontes, maar ook vol herinneringen die hem nog steeds achtervolgen. 

Ondanks dat de lokale priester hem op het hart drukt zijn verleden met rust te laten, zoekt Felice zijn jeugdvriend Oreste op, inmiddels een gevreesde maffiabaas.

Regisseur Martone levert met ‘Nostalgia’ een uitbundig portret van Napels, waarin karakteracteur Pierfrancesco Favino ('Gli Anni Più Belli') door de straten dwaalt. Je ruikt als het ware de geuren van de markten, het afval en de uitlaatgassen en ademt af en toe de zuivere lucht van kerken in. De film wordt ingezonden voor de Oscars van 2023 en is op het Capri Hollywood International Film Festival uitgeroepen tot Europese film van het jaar.  ‘Nostalgia’  is gebaseerd op de gelijknamige roman van Ermanno Rea uit 2016.

Genre
Drama
Herkomst
Italië, Frankrijk
Gesproken taal
Italiaans
Regie
Mario Martone
Met
Pierfrancesco Favino, Aurora Quattrocchi, Tommaso Ragno, Sofia Assaïdi, Francesco Di Leva
Duur
118 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?