Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Onder de blote hemel

Onder de blote hemel

Wanneer de tienjarige Elvie haar verstandelijk beperkte moeder voorbij groeit, beginnen hun levens langzaam te ontsporen. Zolang opa Bucko de boel in de gaten houdt, gaat het redelijk, maar dan wordt hij ziek en zijn Elvie en Emma op zichzelf aangewezen. Het ontroerende speelfilmdebuut van Lilian Sijbesma.

Onder de blote hemel
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De tienjarige Elvie woont met haar verstandelijk beperkte moeder Emma op een camping midden in de natuur. Emma is liefdevol maar naïef, ze worstelt met sociale interacties, heeft moeite om anderen te begrijpen en haar leven te organiseren. Opa Bucko houdt de boel goed in de gaten, maar terwijl de zomer op de camping losbreekt, broeit het tussen moeder en dochter. Wanneer opa gezondheidsproblemen krijgt, raken Elvie en Emma nog meer op elkaar aangewezen en raakt hun geïsoleerde wereld aan het wankelen. 

‘Onder de blote hemel’ is het ontroerende speelfilmdebuut van Lilian Sijbesma. De hoofdrollen worden vertolkt door Ylse Ringeling, die haar speelfilmdebuut als Elvie maakt, en Rifka Lodeizen die met haar rol van Emma, de verstandelijk beperkte moeder van Elvie, laat zien dat ze één van Nederlands beste actrices is. In de rol van Elvies opa Bucko zien we Johan Leysen, die in ‘Onder de blote hemel’ een van zijn laatste speelfilmrollen speelt.

Genre
Drama
Herkomst
Nederland (2023)
Regie
Lilian Sijbesma
Met
Ylse Ringeling, Ludwig Bindervoet, Rifka Lodeizen
Duur
92 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"Indringend speelfilmdebuut"

AD

"Een mooie lichte film over een zwaar onderwerp"

Trouw

"Debutant Ylse Ringeling geeft in 'Onder de blote hemel' indrukwekkend gestalte aan gedwongen eenzaamheid"

de Volkskrant

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?