Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Onder het Maaiveld

Onder het Maaiveld

Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem? 'Onder het Maaiveld' laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Van de makers van 'De Nieuwe Wildernis' en 'De Wilde Stad'.  

Onder het Maaiveld
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

We staan op het punt om een grootse draai te maken in de wijze waarop we omgaan met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we verstandiger omgaan met onze bodem? Onder het Maaiveld' laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de fascinerende wereld direct onder onze voeten. Want wat weten we nu eigenlijk van onze bodem? Hoogste tijd voor een film waarin het bodemleven centraal staat. 

De film, van de makers van 'De Nieuwe Wildernis' en 'De Wilde Stad', vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een optimistisch groepje stedelingen dat op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag gaan met het realiseren van een droom. Op hun erf zien we de transformatie van een verwaarloosde natuur naar een natuur die zichzelf opricht, met een beetje hulp van ons mensen. 

De film is een film van de makers van De Nieuwe Wildernis. Zij zien ‘Onder het Maaiveld’ film als een nieuw verhaal over rewilding maar dan op microniveau. In De Nieuwe Wildernis werden de grote grazers ingezet voor ‘rewilding’ van een natuurgebied. Bij Onder het Maaiveld gaat het over het rewilden van de bodem. De natuur doet zelf het werk. Wij hoeven alleen maar te helpen. Bij de realisatie van de ondergrondse beelden hebben de makers intensief samengewerkt met Wim van Egmond die al jaren bezig is om het kleinste leven in beeld te brengen en de Wageningen Universiteit (WUR).

Genre
natuurfilm
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Mark Verkerk, Koos van der Wilt, Ignas van Schaick
Met
Marc van Will, Arigje Breevaart, John de Mol
Duur
83 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?