Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Onder het Maaiveld Junior

Onder het Maaiveld Junior

Alle bodemdiertjes zijn onmisbaar in de natuur: ze houden de bodem gezond. Een spannende ondergrondse wereld van mollen, larven, wormen, schimmels, bacteriën, pissebedden, spinnen, duizendpoten en veel meer.

Onder het Maaiveld Junior
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Wist je dat er in een handje grond meer bodemdiertjes leven dan dat er mensen op de aarde wonen? Meer dan acht miljard dus! Wij mensen vertrouwen al duizenden jaren op de bodem. Planten die ons zuurstof maken groeien in de bodem. Ons voedsel komt uit de bodem. Onze huizen zijn gebouwd van materialen (denk aan hout, klei en cement) die uit de bodem afkomstig zijn. Zonder bodem zou het leven zoals wij dat kennen niet bestaan. Maar we kennen deze wereld niet. De film ‘Onder het Maaiveld Junior’ brengt daar verandering in en geeft je voor het eerst een inkijkje in de fascinerende wereld onder onze voeten, de basis van ons bestaan. In de film volgen we een groep kinderen die stap voor stap deze wereld ontdekken. 

Ze beginnen met iew en ah en vinden het maar vies om met hun handen de aarde in gaan. Maar al snel zijn ze de grootste fans van het ondergrondse leven en willen ze meer weten over bomen die met elkaar praten, schimmels die 10 kilometer lang worden, wormen die ieder jaar de hele bodem door hun darmen laten gaan en het microscopische kleine beerdiertje, dat al miljoenen jaren overleefd in onze natuur. Alle bodemdiertjes zijn onmisbaar in de natuur: ze houden de bodem gezond. In de wereld boven de grond leven planten, insecten, zoogdieren en vogels, maar vooral ook veel mensen. Maar er is ook een wereld onder ons, direct onder onze voeten. Een spannende ondergrondse wereld van mollen, larven, wormen, schimmels, bacteriën, pissebedden, spinnen, duizendpoten en veel meer.

Genre
Familie/kinderfilm
Herkomst
Nederland (2023)
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Mark Verkerk
Duur
70 minuten (exclusief pauze)
Kijkwijzer