Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Only the River Flows

Only the River Flows

In korrelig 16mm-textuur gefilmde Chinese crimi, waarin hoofdinspecteur Ma Zhe een ogenschijnlijk simpele moordzaak krijgt toegewezen. Hoewel er al een snel een arrestatie plaatsvindt, laat de zaak hem niet los. Was in China een groot succes in het arthouse-circuit.

Only the River Flows
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Op het Chinese platteland wordt in de jaren negentig bij een rivier het lichaam van een vrouw gevonden. Hoofdinspecteur Ma Zhe krijgt de taak om de ogenschijnlijk eenvoudige moordzaak te onderzoeken en onder zijn leiding vindt er al snel een arrestatie plaats. Zijn superieuren feliciteren hem, maar verschillende aanwijzingen en andere moorden dwingen Ma Zhe om dieper te graven. 

Hij raakt verwikkeld in iets wat zijn gevoel van realiteit uitdaagt en zijn obsessie doet toenemen: zijn hoofdverdachte ontsnapt telkens op het nippertje en andere aanwijzingen leggen onbedoeld de verborgen levens van de gemeenschap bloot. Het moordonderzoek verandert in een onderzoek naar de geest, en het wordt een kunst om te ontdekken wat echt is en wat niet in een absurde wereld.

‘Only the River Flows’ is de derde speelfilm van Wei Shujun en was in China een groot arthouse-succes. Door de combinatie van de korrelige 16mm-textuur en veel regen en mist, past de film helemaal in het neo-noir genre. De film is gebaseerd op de korte roman ‘Mistakes by the River’ van de beroemde Chinese schrijver Yu Hua. 

Genre
Drama
Herkomst
China (2023)
Regie
Shujun Wei
Met
Yilong Zhu, Chloe Maayan
Duur
102 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"De grens tussen waan en werkelijkheid lost op in het volstrek unieke ‘Only The River Flows’"

De Volkskrant

" De vooral op (bedrukkende) sfeer gerichte film geeft geen pasklare antwoorden"

NRC

"Onderhoudende, intelligente film vol symboliek"

TrosKompas

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?