Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Oppenheimer

Oppenheimer

Oscarwinnaar Christopher Nolan is terug! Zijn nieuwste film is een epische thriller over J. Robert Oppenheimer, de raadselachtige fysicus die tijdens WOII meewerkte aan het Manhattan Project en om de wereld te redden het risico moest nemen dat deze volledig verwoest zou worden. Cinematografisch kunstwerk met een indrukwekkende cast.

Oppenheimer
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

J. Robert Oppenheimer werkte als fysicus gedurende de Tweede Wereldoorlog mee aan de ontwikkeling van nucleaire wapens - The Manhattan Project – en werd de uitvinder van de atoombom. Een raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moest nemen dat deze volledig verwoest zou worden. Dit gegeven (‘de verschrikkelijke mogelijkheid’) zette cinematografisch genie en meervoudig Oscarwinnaar Christopher Nolan (‘Interstellar’, ‘Dunkirk’, ‘Tenet’) aan tot het maken van deze film, gebaseerd op het boek ‘American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer van Kai Bird en Martin J. Sherwin. 

In deze met IMAX®-camera’s gedraaide thriller vertelt Nolan, net als met zijn eerdere films, een episch verhaal over onverwachte helden en ingenieuze, gewaagde projecten en onderzoekt daarmee het normbesef en de grenzeloosheid van het menselijk brein. ‘Oppenheimer’ heeft een indrukwekkende cast met hoofdrollen voor Cillian Murphy (Peaky Blinders) en Emily Blunt (‘Mary Poppins Returns’) en vele andere filmgrootheden als Matt Damon, Robert Downey jr., Florence Pugh, Josh Hartnett en Rami Malek. 

Voor mensen met een visuele beperking is er Earcatch beschikbaar (Engelstalige audiodescriptie). 

Genre
Thriller/Drama/biografisch
Herkomst
Verenigd Koninkrijk, VS (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Christopher Nolan
Met
Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon
Duur
180 minuten (exclusief pauze)
Kijkwijzer

Trailer

"‘Oppenheimer’ bereikt een ongekende psychologische diepgang voor een Hollywood-film"

NRC

"Oppenheimer wordt gedreven door dialogen, kent een moordend tempo en een haast eindeloze reeks personages vertolkt door topacteurs "

FilmTotaal

"Indrukwekkende biopic, visueel spektakelstuk"

VPRO Cinema

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?