Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Pacifiction

Pacifiction

Op het Frans-Polynesische eiland Tahiti probeert de charmante lokale vertegenwoordiger van Frankrijk alle ballen in de lucht te houden. Een mooi gefotografeerde betoverende en meditatieve film van Albert Serra ‘La Mort de Louis XIV'' met Benoît Magimel (‘La Fille de Brest’, ‘Revoir Paris’) in de hoofdrol. 

 

Pacifiction
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De Roller is Hoge Commissaris van de Republiek op het Frans-Polynesische eiland Tahiti. De charismatische, berekenende bureaucraat beweegt zich met evenveel gemak in de hogere kringen als tussen de lokale bevolking en buitenlandse toeristen. Zijn diplomatieke talenten worden echter stevig getest als het gerucht gaat dat er nieuwe kernproeven in de regio gaan plaatsvinden. 

Regisseur Albert Serra ('La Mort de Louis XIV', ‘Liberté’) neemt de tijd voor zijn ‘Pacifiction’. Fraaie beelden vergezellen de hoofdrolspeler op zijn omzwervingen over het eiland. Een betoverende, meditatieve film met op de achtergrond de nog altijd voortdurende effecten van kolonialisme en uitbuiting. Zowel hoofdrolspeler Benoît Magimel ('La Fille de Brest', ‘Revoir Paris’) als regisseur Albert Serra hebben voor ‘Pacifiction’  – die ook opgenomen was in de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes vorig jaar - al verscheidene prijzen in ontvangst mogen nemen. 

Genre
Drama
Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Frans
Regie
Albert Serra
Met
Benoît Magimel, Cécile Guilbert, Pahoa Mahagafanau, Matahi Pambrun
Duur
163 minuten (excl. pauze)
Kijkwijzer

Trailer

"Het unieke, bezwerende ‘Pacifiction’ betovert met de ene fraaie, krankzinnige scène na de andere"

De Volkskrant

"Een fenomenaal nucleair visioen"

NRC

"Albert Serra’s film builds tension beautifully as a French high commissioner navigates intrigue"

The Guardian

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?