Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Past Lives

Past Lives

De Zuid-Koreaanse jeugdvrienden Hae Sung en Nora hervinden elkaar na een scheiding van meer dan twintig jaar in New York. Prachtige film over hoe het leven had kunnen zijn, met sfeervolle cinematografische beelden van Seoel en New York. Een hit op de filmfestivals van Berlijn en Sundance.

Past Lives
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Nora en Hae Sung, twee hechte jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een nieuwe ontmoeting, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.

In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. De chemie tussen de charismatische hoofdrolspelers Greta Lee en Teo Yoo is onmiskenbaar. Ook de cinematografie met sfeervolle beelden van Seoul en New York en de muziek zijn van hoog niveau. ‘Past Lives’ was de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

Genre
Drama/Romantiek
Herkomst
VS (2023)
Gesproken taal
Engels, Koreaans
Regie
Celine Song
Met
John Magaro, Greta Lee, Teo Yoo
Duur
107 minuten
Kijkwijzer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?