Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Previously Unreleased: Peak Season

Previously Unreleased: Peak Season

Een New Yorks koppel zoekt rust in landelijk Wyoming. Onverwacht pakt de vakantie uit als een test voor hun relatie. Wordt vergeleken met Richard Linklater's 'Before Sunrise'. 

Previously Unreleased: Peak Season
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

New Yorkse yuppies Amy en Max zijn op vakantie in een luxe resort in de fraaie omgeving van Jackson Hole, Wyoming. Het had een romantisch samenzijn moeten worden, maar Max' zakelijke beslommeringen gooien roet in het eten. Alleen achtergebleven gaat Amy op stap met Loren, een lokale natuurgids en in alles een tegenpool van haar succesvolle verloofde.

Loren leert haar de beginselen van het vliegvissen en begeleidt haar op tochten in de omgeving. Beide eenzaam en verloren in hun eigen leven, ontwikkelen ze een gaandeweg steeds hechter wordende vriendschap. Een schot voor open doel lijkt het, maar co-regisseurs en -schrijvers Loevner en Kanter zijn niet van de simpele romantische oplossingen. Zijn Amy en Loren bereid het leven dat ze hebben opgebouwd op te geven voor iets dat misschien een tijdelijke bevlieging blijkt te zijn? Een dilemma, levensecht en ontspannen uitgewerkt in een innemende proeve van off-Hollywood cinema. In sommige reviews wordt de film een moderne variant van Richard Linklaters ‘Before Sunrise’ genoemd. 

Onderdeel van Previously Unreleased, een landelijk filmprogramma van Eye Filmmuseum. Dit programma bevat films die wel te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Ten onrechte, vinden zowel Eye als wij, en daarom kun je deze zomer van 27 juni tot en met 3 september in Filmhuis Bussum elke week genieten van zo’n Previously Unreleased-juweeltje. 

Genre
Drama
Herkomst
Verenigde Staten (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Steven Kanter, Henry Loevner
Duur
82 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?