Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Pierrot le fou

Pierrot le fou

Ontevreden in zijn huwelijk gaat Ferdinand (Jean-Paul Belmondo) op de vlucht met de oppas, zijn ex-geliefde Marianne Renoir (Anna Karina), en laat de bourgeois wereld achter zich. ‘Pierrot Le Fou’ is een van de hoogtepunten van de Franse Nouvelle Vague.

Pierrot le fou
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Ontevreden in zijn huwelijk gaat Ferdinand (Jean-Paul Belmondo) op de vlucht met de oppas, zijn ex-geliefde Marianne Renoir (Anna Karina), en laat de bourgeois wereld achter zich. Het resulteert in een verre van normale roadtrip: de tiende speelfilm in zes jaar van de geniale regisseur Jean-Luc Godard is een stijlvolle mix van anti-consumentistische satire, politiek engagement en stripboekesthetiek, evenals een gewelddadig, zigzagverhaal over - zoals Godard ze noemde - 'het laatste romantische stel'. 

Met prachtige kleurencinematografie van cameraman Raoul Coutard en Belmondo en Karina in hun meest geanimeerde spel, is ‘Pierrot Le Fou’ een van de hoogtepunten van de Franse Nouvelle Vague, en was Godards laatste creatieve uitspatting voordat hij zich steeds verder op de radicale (politieke) cinema zou storten.

Jean-Luc Godard was zonder meer de meest eigenzinnige exponent van de Franse Nouvelle Vague, een stroming die het filmlandschap tijdens de jaren zestig volledig op zijn kop zette. Met zijn overlijden, afgelopen september op 91-jarige leeftijd, verloor de wereld dan ook één van de meest invloedrijke filmmakers aller tijden.

Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Frans
Regie
Jean-Luc Godard
Met
Jean-Paul Belmondo, Anna Karina, Graziella Galvani
Duur
110 minuten
Kijkwijzer
Ondertiteling
Nederlands

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?