Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Plus que jamais

Plus que jamais

Hélène (Vicky Krieps) is 33 en lijdt aan de dodelijke ziekte longfibrose. Terwijl zij de hoop op genezing heeft opgegeven, dringt echtgenoot Mathieu aan op een longtransplantatie. In een opwelling pakt Hélène de trein naar het Hoge Noorden om daar een Noorse kankerpatiënt te ontmoeten die ze via zijn blog op internet heeft leren kennen.

Plus que jamais
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Hélène is 33 en lijdt aan longfibrose, een progressieve, dodelijke ziekte die stukje bij beetje de toegang van zuurstof tot de longen blokkeert. Terwijl zij de hoop op genezing heeft opgegeven en zich meer en meer in zichzelf terugtrekt, is echtgenoot Mathieu ervan overtuigd dat een longtransplantatie het tij kan keren. Ondertussen correspondeert Hélène met een Noorse kankerpatiënt, wiens blog ze op internet vond. In een opwelling pakt ze de trein naar het Hoge Noorden om de man te ontmoeten en met zichzelf en haar lot in het reine te komen.

'Plus que jamais' is een aangrijpende, emotionele reis, die dankzij de schitterende panorama's van het Noorse landschap ook visueel imponeert. De hoofdrollen zijn voor rijzende ster Vicky Krieps ('corsage') en Gaspard Ulliel, die in januari van dit jaar omkwam bij een ski-ongeluk.

Genre
Drama
Herkomst
Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Noorwegen
Gesproken taal
Frans, Engels, Noors
Regie
Emily Atef
Met
Vicky Krieps, Gaspard Ulliel, Bjørn Floberg
Duur
122 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?