Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Poor Things

Poor Things

Nieuwe film van Yorgos Lanthimos, meester van de absurde films ('The Lobster'). Over de jonge vrouw Bella Baxter (Emma Stone) die tot leven is gewerkt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Winnaar van de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië in 2023. 

Poor Things
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella leeft een beschermd bestaan bij Baxter en is heel leergierig. 

Ze is hongerig naar kennis over de wereld die ze mist en gaat er daarom vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bella is vrij van vooroordelen die bestaan in haar tijd en daarom groeit ze standvastig in haar doel om op te staan voor gelijkheid en bevrijding. Nieuwe film van Yorgos Lanthimos, meester van de absurde films. Won met ‘Dogtooth’ de Un Certain Regard competitie in Cannes en ontving voor ‘The Lobster’ de Jury Prize. ‘Poor Things’ ontving de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië. 

Te zien in 2024. 

Genre
Drama/Komedie
Herkomst
VS (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Yorgos Lanthimos
Met
Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?