Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Promised Land

The Promised Land

In Denemarken halverwege de 18de eeuw geeft het hof de kapitein Ludvid Kahlen (Mads Mikkelsen) toestemming naar de dorre vlakten van Jutland te reizen om het land te ontginnen en zo rijkdom en aanzien te vergaren. Een meeslepende historische saga met een sterk tragische ondertoon die de uithoeken van de Oude Wereld verkent.

The Promised Land
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Denemarken, halverwege de 18de eeuw. Met tegenzin geeft het hof de kapitein buiten dienst en paria Ludvig Kahlen toestemming naar de dorre vlakten van Jutland te reizen om het land te ontginnen en zo rijkdom en aanzien te vergaren. Maar om dat te bereiken moet hij eerst langs de meedogenloze landheer Frederik De Schinkel, die Kahlen als een indringer beschouwt.

Het inspirerende historische epos ‘The Promised Land’ van de Deense filmmaker Nikolaj Arcel (‘A Royal Affair’) is een mix van emotionele plechtstatigheid en opmerkelijke narratieve lichtvoetigheid. Het verhaal wordt vlot verteld en met een innerlijke drang die het onverbiddelijk naar de gruwelijke ontknoping stuwt. In deze bewerking van Ida Essens roman ‘The Captain and Ann Barbara’ uit 2011, speelt Mads Mikkelsen een standvastige, vindingrijke pionier wiens trouw aan de vorst onwrikbaar is, maar die vooral aan zichzelf denkt. Hoewel het thema van de op de woestenij veroverde beschaving doet denken aan een western, richt Arcels film zich vooral op complexere klasse- en genderintriges. Beschaving is hier zowel een bron van ongebreidelde tirannie als een ideaal dat continu bevestigd moet worden met individuele waagstukken. 

Genre
Drama
Herkomst
Denemarken (2023)
Gesproken taal
Deens
Regie
Nicolaj Arcel
Met
Mads Mikkelsen, Amanda Collin
Duur
127 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?