Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Return to Dust

Return to Dust

Mooie, sfeervolle film over een eenvoudig stel, dat wat van het leven probeert te maken op het Chinese platteland. De film is sinds kort verbannen van de Chinese streaming diensten, omdat ze op terloopse wijze een aantal misstanden aankaart.

Return to Dust
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

In de arme Chinese provincie Gansu zijn de eenvoudige en bescheiden Ma Youti en de ziekelijke en onvruchtbare Cao Guying verstoten door hun families. Ze worden gedwongen tot een gearrangeerd huwelijk. Met vereende krachten weten ze op een afgelegen plek een bestaan op te bouwen. Ondanks veel tegenslag ontstaat er langzamerhand genegenheid tussen hen als ze, het ritme van de aarde volgend, een plek voor zichzelf en hun ezel creëren waarin ze gedijen.

‘Return to Dust’ schetst een beeld van het Chinese platteland, waar - ondanks de voortdurende trek naar de steden - nog steeds een aanzienlijk deel van de bevolking leeft. Een mooie, sfeervolle film, waarin min of meer terloops malafide praktijken aan de orde komen, zoals het tegen een vergoeding vernietigen van schamele huisjes, om het aanzien van een dorp te verbeteren en investeerders de ruimte te geven. Mogelijk hierom is de film sinds eind september verbannen van de Chinese streaming platforms.

Te zien vanaf 19 januari 2022.

Genre
Drama
Herkomst
China
Gesproken taal
Mandarijn
Regie
Ruijun Li
Met
Renlin Wu, Hai-Qing
Duur
131 minuten
Kijkwijzer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?