Zoekfunctie Filmhuis Bussum
R.M.N.

R.M.N.

Matthias keert van uit Duitsland terug naar zijn ouderlijk dorp in Transsylvanië, waar de rust intussen hevig vestoord lijkt door de komst van buitenlandse arbeiders. De nieuwe film van Gouden Palm winnaar Christian Mungiu ('4 maanden, 3 weken, 2 dagen') laat zien hoe xenofobie een kleine Roemeense gemeenschap kan verscheuren.

R.M.N.
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Vlak voor Kerstmis zegt Matthias zijn baan in Duitsland op om terug te keren naar zijn ouderlijke dorp in Transsylvanië. Hij wil zich meer bezighouden met de opvoeding van zijn zoon Rudi en verlangt ernaar om zijn ex-geliefde Csilla weer te zien. Eenmaal thuis aangekomen blijkt de rust in de gemeenschap hevig te zijn verstoord door de komst van buitenlandse arbeiders, ingehuurd door het bedrijf waarvan Csilla de manager is.

Gouden Palm winnaar Christian Mungiu ('4 maanden, 3 weken, 2 dagen') laat opnieuw zien dat hij de beste Roemeense regisseur van dit moment is. Met R.M.N. (de Roemeense afkorting voor MRI) licht hij de Roemeense samenleving door op het punt van xenofobie. De vooroordelen en frustraties vieren hoogtij. Matthias bevindt zich in het verontwaardigde kamp, Csilla staat symbool voor tolerantie.

Genre
Drama
Herkomst
Roemenië
Gesproken taal
Roemeens
Regie
Cristian Mungiu
Met
Judith State, Marin Grigore
Duur
127 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?