Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Royal Opera House: Aida

Royal Opera House: Aida

Filmregistratie van de grootschalige, politieke opera van Verdi waarin de Ethiopische prinses Aida en de Egyptische soldaat Radames moeten kiezen tussen hun liefde voor elkaar of voor hun vaderland. Uitgevoerd door koor en orkest van het Royal Opera House. 

Royal Opera House: Aida
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Filmregistratie van Verdi’s bekende opera die zich afspeelt in het oude Egypte, uitgevoerd door koor en orkest van het Royal Opera House. Prinses Aida is ontvoerd: een waardevolle trofee voor de Egyptenaren in de oorlog met Ethiopië. Tegelijkertijd worstelt de ambitieuze soldaat Radames met zijn gevoelens voor haar. Ze komen nader tot elkaar, waardoor beiden een hartverscheurende keuze moeten maken tussen hun loyaliteit aan hun land en hun liefde voor elkaar. 

In deze nieuwe productie plaatst regisseur Robert Carsen het grootschalige politieke drama van Verdi in een hedendaagse wereld. De machtsworstelingen en de giftige jaloezie die het verhaal doorspekken zijn geplaatst in de setting van een moderne totalitaire staat. Antonio Pappano, de muzikaal directeur van The Royal Opera, dirigeert de glorieuze, monumentale partituur van Verdi.

Genre
opera
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Italiaans
Regie
Antonio Pappano
Met
Francesco Meli, Elena Stikhina, Agnieszka Rehlis, Ludovic Tézier, Soloman Howard, In Sung Sim
Duur
205 minuten

Trailer