Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Royal Opera House: La Bohème

Royal Opera House: La Bohème

Filmregistratie van Puccini's opera over hartstocht, vriendschap en liefdesverdriet, vertolkt door grote sterren en koor en orkest van het Royal Opera House onder leiding van dirigent Kevin John Edusei.

Royal Opera House: La Bohème
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Filmregistratie van Puccini’s opera romantische opera La bohème die zich afspeelt in Parijs rond 1900. De straatarme schrijver Rodolfo denkt dat hij alleen kunst nodig heeft om te leven – totdat hij Mimì leert kennen, de eenzame naaister die boven hem woont. Het is het begin van een liefde die opbloeit, vervaagt en met het verstrijken van de seizoenen weer oplaait. Maar terwijl hun vrienden Marcello en Musetta hartstochtelijk ruziemaken en het weer bijleggen, bedreigt een kracht die groter is dan de liefde Rodolfo en Mimì. 

Deze productie van Richard Jones brengt de contrasten in het Parijs van het fin de siècle haarscherp in beeld; van de armoede in de bohemien appartementen tot de weelde in de Parijse winkelgalerijen en maakt tevens duidelijk hoe kwetsbaar jongeren zijn in de meedogenloosheid en schone schijn van een grote stad. 

Genre
opera
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Italiaans
Regie
Kevin John Edusei, Richard Jones
Met
Juan Diego Flórez, Ailyn Pérez, Danielle de Niese, Andrey Zhilikhovsky, Ross Ramgobin, Michael Mofidian
Duur
180 minuten

Trailer