Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Royal Opera House: The Royal Ballet: Mayerling

Royal Opera House: The Royal Ballet: Mayerling

Gevaarlijke begeerten, familiegeheimen en politieke intriges aan het Oostenrijks-Hongaarse hof rond 1880 – een waargebeurd verhaal, verteld in een ballet van choreograaf Kenneth MacMillan en uitgevoerd door het ballet van The Royal Opera House.

Royal Opera House: The Royal Ballet: Mayerling
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Deze op feiten gebaseerde klassieker van The Royal Ballet gaat over de seksuele en morbide obsessies van kroonprins Rudolf, die ertoe leidden dat hij zijn maîtresse Mary Vetsera vermoordt om vervolgens zelfmoord te plegen. De beklemmende glamour van het Oostenrijks-Hongaarse hof rond 1880 vormt de achtergrond van een spannend drama vol psychologische en politieke intriges, waarin Rudolf gefixeerd raakt op zijn sterfelijkheid. 

Het ballet van Kenneth MacMillan uit 1978 laat op weergaloze wijze zien hoe je door ballet een verhaal kunt vertellen. Het wordt opnieuw opgevoerd ter herdenking van de dertigste sterfdag van de choreograaf. The Royal Ballet biedt met ‘Mayerling’ een uiterst dramatisch schouwspel, vol krachtige ensemblescènes en met pas de deuxs die tot de meest gedurfde en emotioneel veeleisende uit het balletrepertoire horen.

Genre
ballet
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Regie
Kenneth MacMillan, Koen Kessels, Gillian Freeman
Met
Ryoichi Hirano, Natalia Osipova, Laura Morera, Luca Acri, Christopher Saunders, Francesca Hayward, Christina Arestis, Gary Avis, Marianela Nuñez
Duur
205 minuten

Trailer