Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Royal Opera House: The Royal Ballet: Een Diamanten Viering

Royal Opera House: The Royal Ballet: Een Diamanten Viering

Filmregistratie van een bijzondere voorstelling van het Royal Ballet ter ere van zestig jaar ‘Vrienden van Covent Garden’, waarin de solisten op sprankelende en virtuoze wijze de veelzijdigheid van repertoire voor het voetlicht brengen. 

Royal Opera House: The Royal Ballet: Een Diamanten Viering
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten

Filmregistratie van een bijzondere voorstelling van het Royal Ballet ter ere van zestig jaar ‘Vrienden van Covent Garden’ – het gebouw waar The Royal Opera House gevestigd is –waarmee het ballet haar dank betuigt aan deze zo belangrijke donateurs. 

In deze voorstelling laten de virtuoze solisten de enorme veelzijdigheid van het repertoire van het Royal Ballet zien in klassieke en hedendaagse werken. Er worden onder meer wereldpremières gedanst van korte balletten van choreografen Pam Tanowitz, Joseph Toonga en Valentino Zucchetti, evenals de eerste uitvoering door The Royal Ballet van ‘For Four’, van artistiek medewerker Christopher Wheeldon, en een uitvoering van ‘Diamonds’ van George Balanchine. Een sprankelende voorstelling die recht doet aan het diamanten jubileum van de Vriendengroep.

Genre
ballet
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Regie
Christopher Wheeldon
Met
Vadim Muntagirov, Matthew Ball, Cesar Corrales, Marcelino Sambé, Fumi Kaneko, Mayara Magri, Francesca Hayward, Yasmine Naghdi, William Bracewell, Marianela Nuñez, Lauren Cuthbertson, Reece Clarke

Trailer