Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Rosalie

Rosalie

Rosalie is geboren met overtollige lichaamsbeharing. Abel (Benoît Magimel), een café-eigenaar in financiële problemen, trouwt met haar om haar bruidsschat en komt pas na de huwelijksvoltrekking achter haar geheim. Kunnen Abel en zij het hoofd bieden aan een dorp vol (voor)oordelen? 

Rosalie
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Frankrijk, 1870. Rosalie is geboren met overtollige lichaamsbeharing. Abel (Benoît Magimel), een café-eigenaar in financiële problemen, trouwt met haar om haar bruidsschat en komt pas na de huwelijksvoltrekking achter haar geheim. . Maar als een weddenschap te ver gaat, grijpt Rosalie deze kans aan om zichzelf niet langer te verstoppen. Kunnen Abel en zij het hoofd bieden aan een dorp vol (voor)oordelen?

 In deze film, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, vertolkt hoofdrolspeelster Nadia Tereszkiewicz met verve en een elegante vanzelfsprekendheid de rol van Rosalie. Ze ontving hiervoor in 2023 op het Filmfestival van Cannes de prijs voor Meest Veelbelovende Actrice. Van haar tegenspeler Benoît Magimel - onlangs nog te zien in ‘Le Pot-au-feu’ – spat in zijn rol als Abel de sociale schaamte af. Een ontroerende film, die de grenzen verkent tussen man en vrouw, of zelfs tussen mens en rariteit. 

Genre
Drama
Herkomst
Frankrijk, België (2023)
Gesproken taal
Frans
Regie
Stéphanie Di Giusto
Met
Benoît Magimel, Nadia Tereszkiewicz
Duur
115 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?