Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Royal Hotel

The Royal Hotel

De reis door Australië van de backpackende vriendinnen Hanna en Liv loopt uit op een zenuwslopend en verontrustend avontuur als ze uit geldnood een baantje aannemen in The Royal Hotel; een pub in een uithoek zonder wifi en met een clientèle van dronken, ruige en seksistische mannen. 

The Royal Hotel
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Hanna en Liv zijn beste vriendinnen die backpackend door Australië trekken. Als hun geld op raakt, weet Liv - op zoek naar avontuur - Hanna ervan te overtuigen om tijdelijk een baantje aan te nemen achter de bar van 'The Royal Hotel', een pub in een afgelegen mijnstadje, diep in de outback.

Bareigenaar Billy en de vaste clientèle, die bestaat uit ruige mijnwerkers en alcoholisten, geven de meiden een wervelende introductie van de Down Under-drinkcultuur, maar al gauw raken Hanna en Liv verwikkeld in een voor hen compleet nieuwe situatie die snel uit de hand loopt en waarin het machtspel tussen de ‘locals’ en deze nieuwkomers verontrustende proporties aanneemt. Thriller ‘The Royal Hotel’ is geregisseerd door Kitty Green (‘The Assistant’), die samen met Oscar Redding het op vele filmfestivals bejubelde script schreef. 

Genre
Thriller
Herkomst
Australië, Verenigd Koninkrijk (2024)
Gesproken taal
Engels
Regie
Kitty Green
Met
Julia Garner, Jessica Henwick, Toby Wallace
Duur
91 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?