Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Saint Omer

Saint Omer

'Saint Omer' is een onthutsende en aangrijpende film over de twijfels die met het moederschap gepaard gaan en over het aanhoudende racisme in Frankrijk. De film won onder meer de Grote Juryprijs in Venetië en werd namens Frankrijk ingezonden voor de Oscars. 

Saint Omer
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Rama, journaliste en wetenschapper, werkt aan een boek over Medea. Haar prille zwangerschap is in haar familie geen gespreksonderwerp. Rama’s research brengt haar naar Saint Omer, waar ze het proces bijwoont van Laurence Coly: een jonge vrouw uit Senegal die in Frankrijk filosofie studeert en zwanger wordt van een oudere Fransman. 

Ze houdt de zwangerschap en de geboorte verborgen, en laat de baby achter op het strand om meegenomen te worden door de vloed. Tijdens haar proces beweert Laurence dat ze behekst en vervloekt was ten tijde van haar daad. De rechtszaak voert Rama terug naar haar eigen jeugd en roept vragen op rond oorsprong, opvoeding en moederliefde. 

‘Saint Omer’ is het speelfilmdebuut van bekroond documentairemaker Alice Diop. In 2016 volgde ze het proces waarop de film gebaseerd is. ‘Saint Omer’  won de Grote Juryprijs in Venetië, de Grand Prix voor Beste Film in Gent, en werd namens Frankrijk ingezonden voor de Oscars. In Nederland was de film geselecteerd voor IFFR.

Genre
Drama
Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Frans
Regie
Alice Diop
Met
Guslagie Malanga, Kayije Kagame
Duur
122 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?