Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Scrapper

Scrapper

Georgie is een scrapper, een vechter in elke zin van het woord. Na de dood van haar moeder woont het twaalfjarige meisje alleen. Om rond te komen, steelt ze fietsen die ze nadien samen met haar vriend Ali verkoopt. Maar dan duikt haar vader ineens op in haar leven..

Scrapper
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Georgie is een scrapper, een vechter in elke zin van het woord. Na de dood van haar moeder woont het twaalfjarige meisje alleen. Aan de volwassenen in haar omgeving vertelt ze dat haar oom Winston Churchill voor haar zorgt. Om rond te komen, steelt ze fietsen die ze nadien samen met haar vriend Ali verkoopt. Wanneer haar vader plotseling opduikt in haar leven, beseft Georgie dat ze misschien toch niet zó ver is in haar rouwproces. 

Het debuut van Charlotte Regan behandelt ruwe, reële onderwerpen zonder daarbij ooit in troosteloosheid te vervallen. De dromerige muziek van Patrick Johnson en de pastelkleuren in de cinematografie van Molly Manning Walker (‘How to Have Sex’) ondersteunen de magisch-realistische kijk van Georgie op het afscheid van haar moeder. Met indrukwekkend acteerwerk van nieuwkomer Lola Campbell, in de rol van Georgie, en Harris Dickinson (‘Triangle of Sadness’) als vader. Voor liefhebbers van ‘Aftersun’ is dit opnieuw een pareltje over een vader-dochterrelatie van Britse bodem, dat geheel terecht in de prijzen viel op het Sundance filmfestival.

Genre
Komedie/Drama
Herkomst
Verenigd Koninkrijk (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Charlotte Regan
Met
Lola Campbell, Laura Aikman, Harris Dickinson
Duur
84 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?